čtvrtek 1. března 2018

Plánujte a přemýšlejte

Dnes něco o designu. Pokud plánujete a zařizujete byt či konkrétní místnost, je potřeba si vše pořádně rozmyslet. Není to legrace, nábytek a dekorace jsou často drahé a přece po chvíli nebudete vše vracet a interiér zařizovat znovu. Dnes je tak velká nabídka produktů, že je opravdu těžké vybrat ty pravé věci a hlavně je sladit. 
Předtím, než začnete nakupovat a objednávat, zkuste si malou simulaci Vámi vybraných produktů. Hned budete mít jasno, věřte mi. A jaké jsou možnosti simulace?

Koláž. Vezměte si nástěnku a špendlete si na ní obrázky či předměty, které spadají do Vaší představy. Může se jednat o výstřižky z časopisů, fotky, ať už celé místnosti či jednotlivých kusů nábytku. Dále sem patří vzorky tapet (na mnoha e-shopech nabízejí zaslání vzorku tapet zdarma), látek, atd. Takzvaná moodboard je výborný pomocník, když nevíte, kde začít. Nic to nestojí, jen pár rozstříhaných časopisů :-) Vsadím se, že Vás to bude i bavit!

PC programy. Existuje nespočet jednoduchých programů (například Canva), kam si stáhnete obrázky z internetu a krásně si sestavíte místnost. Pro představu uvádím dvě simulace pracovních částí pokoje pro děvče a chlapce, které jsem vytvořila pro Vaši představu.


Pokud si někdo z Vás opravdu neví rady, jak uchopit vzhled konkrétní místnosti a měl by zájem o podobný návrh, jsem tu pro Vás :-) Na základě Vašich představ vytvořím návrh a dodám i nákupní seznam věcí. 

Krásný mrazivý týden, Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat