neděle 21. ledna 2018

Kam s dětmi na hory

Pokud máte malé děti a přemýšlíte, kam s nimi jet na hory, mám pro Vás tip. Ve středu jsme sbalili tašky a vyrazili směr Jizerské hory. Cíl naší cesty byla přehrada Josefův důl u obce Hrabětice, kde jsme byli ubytovaní v soukromé chatě. Už jsme zde byli dvakrát a jelikož je to opravdu moc pěkné místo, vsadili jsme na jistotu.
Přehrada slouží jako zásobárna vody pro Liberecko a je to opravdu kouzelné místo v údolí, kde jsou krásné procházky v létě i v zimě. Vede zde několik běžeckých tras. V létě se nám nejvíce líbila cesta na chatu Královka, jejíž součástí je i rozhledna. U chaty je velké nevšední dětské hřiště, kde jsou například v zemi vyhloubeny malé tunely. Ale pojďme se věnovat aktuálnímu tématu-zimě.




V obci Hrabětice se nachází Ski areál Severák, který pro děti doporučuji všemi deseti. Nachází se zde lyžařská škola s pojízdným pásem a pro pokročilejší děti dětský areál dlouhý 80 metrů s pomou. Dále je zde více sjezdovek, převážně modré. Měli jsme s sebou i roční Valentýnku, a tak jsem uvítala možnost dětské herny. Je to velký útulný prostor plný hraček, který má na starosti příjemný personál. Můžete zde děti vypustit a dát si třeba dobrou kávu. Dětský koutek nabízí za poplatek i možnost hlídání dětí. Součástí areálu je samozřejmě i servis, půjčovna a občerstvení. 



Měli jsme štěstí, že na horách byly zrovna kupy sněhu. Když jsme nebyli na lyžích, stavěli jsme bunkry či večer sjížděli s čelovkami na saních kopec. Holky byly nadšené. To byly ty nejlepší hry a už se těšíme za měsíc do Deštné, protože u nás si tolik sněhu asi neužijeme :-(
Takže kdybyste nevěděli kam, můžete zkusit Jizerky, okolí Bedřichova. Je zde opravdu mnoho možností, jak si užít den, hlavně s dětmi. Bobová dráha, muzeum výroby hraček, a tak dále. Cesta z Hradce Králové trvá cca 2 hodiny, ale pokud jedete na více dní, vyplatí se to.

Krásnou zimu, Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat