čtvrtek 15. února 2018

Dětské pokoje - trendy roku 2018

V tomto článku se budu věnovat opět mému základnímu tématu, a to dětským pokojům. Začal nám nový rok a s ním přišly na trh i nové trendy v designu. Představím Vám tedy stručně nové módní vlny v designu dětských pokojíčků.
V první řadě je více než nutností uvést barvu roku 2018. Podle Pantone, což je celosvětově uznávaný institut sledující sezónní trendy a udávající směr barev zvláště v designu, je barvou roku Ultra Violet 18-3838. Tato originální barva představuje nekonečno, tajemno a vize budoucnosti. Přiznám se, že fialová barva nepatří mezi mé oblíbence, proto já osobně  doporučuji s tímto tónem zacházet opatrně. V malém množství lze vytvořit opravdu krásný pokoj.
Barvu roku 2018 vybírá také firma Dulux. V tomto případě byla zvolena barva nachově platinová B5.0552, která odkazuje na vlastnosti přírodního dřeva a má uklidňující účinky. Za mě palec nahoru. Je ideálním kompromisem, když pokoj obývají holčička a chlapeček.
V předchozím článku jsem psala o aktuálním trendu "návratu k přírodě". Platí to i pro dětské pokoje. Zvláště, co se týče recyklace. Renovujme starý nábytek od babiček či vyrábějme s dětmi originální dekorace. Staré věci krásně poslouží, ušetříme přírodu a vzniknou tak opravdu unikátní kousky! Ve finále je ten pocit, že je to naše dílo a můžeme být právem pyšní :-)


Poslední věc se týká filozofie prostoru, kde platí heslo "méně je někdy více". Dětský pokoj by měl být světlý, vzdušný, obsahovat jen potřebné kusy nábytku. Místnost by měla působit lehkým dojmem. Nepřehánějme to s hračkami. Z vlastní zkušenosti vím, že čím více hraček, tím si jich dítě méně váží a klesá jeho soustředěnost na ně. Upřednostňujme raději kvalitu. V dětském pokoji musí být hlavně prostor pro hry. Níže uvádím dva protichůdné typy pokojů, vyberte si sami :-)

Většina z Vás už má dětský pokoj zařízený, což však nebrání tomu, abyste jej lehce změnili či osvěžili, pokud máte chuť. Stačí jen obyčejná dekorace. A co zaujalo mne? Takzvané "wooden eyelash". K dostání jsou v různých barvách a cenově se dají sehnat do 100 Kč. Nad postýlku či na skříň moc pěkné :-)

Pěkný týden v souladu s novými trendy :-) Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat