pondělí 4. prosince 2017

Udělejme radost krabicí od bot....

Přátelé, k vánočním svátkům patří i pomoc ostatním, kteří to potřebují. Toto by měla být samozřejmost po celý život, ale v adventní dobu vnímáme děti bez domova či v sociální nouzi přeci jen citlivěji. Proto bych tento krátký článek ráda věnovala projektu "Krabice od bot".

Tuto iniciativu má pod palcem především Diakonie ČCE a funguje od roku 2011. Princip je jednoduchý. Jde hlavně o to, zapojit děti. Najděte krabici a vysvětlete svým dětem, kam budou věci putovat. Nechte to hlavně na nich, čím by chtěli chudé děti obdarovat. Mohou to být hračky, psací potřeby, cukrovinky, oblečení...prostě co by udělalo radost i Vám. Věci by samozřejmě neměly být rozbité či moc opotřebené.
Krabici zabalte jako vánoční dárek a nalepte na ní štítek, na které bude věk a pohlaví dítěte, pro které věci jsou. To vše pak doneste na jedno ze sběrných míst. Seznam najdete zde. Děti by se měly naučit už odmala, že pomáhat je druhým je běžná součást života. 

Pozor, akce platí už jen do 8. prosince 2017. Já jsem se o ní dozvěděla dnes, takže zítra s Karolínkou balím krabici a vezu ji do sběrného místa v Pohřebačce :-) Pokud se Vám nechce nikam jezdit, pomoci můžete i online finančním příspěvkem, za který budou pořízeny potřebné věci.

Věřím, že pomůžete. Jednou se Vám to určitě vrátí. 
Pěkný začátek nového týdne, Petra

1 komentář:

  1. Tato akce darujte krabici od bot se mi velice líbí a zapojuji se do ní každý rok se svými dětmi. Společně nakoupíme dárečky pro děti, kterým snad naše dárky udělají radost. Moje děti mají hodně hraček, a tak jsem jím musela nedávno pořídit nové úložné boxy a koše na hračky , které jsou opravdu praktické a skvěle se hodí do dětského pokoje.

    OdpovědětVymazat